Menno ter Braak online

Feestelijke lancering website mennoterbraak.nl op 22 november a.s.

menno ter braakNa vijf jaar van voorbereiding wordt op maandagmiddag 22 november 2010 in het Letterkundig Museum te Den Haag voor pers, medewerkers en belangstellenden de website mennoterbraak.nl gelanceerd. Mede namens de Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren en het Letterkundig Museum nodigt de Stichting Menno ter Braak U uit om bij deze presentatie aanwezig te zijn. Auteur Nelleke Noordervliet, historicus Prof. Dr Willem Otterspeer en journalist Ewoud Sanders zullen in korte voordrachten het werk van schrijver en journalist Menno ter Braak (1902 – 1940) in de context van zowel de geschiedenis als het huidige e-tijdperk plaatsen. Pianist Yvo Verschoor brengt muzikale improvisaties op correspondentie en werk van Menno ter Braak ten gehore.

Programma
Dag en tijdstip: maandag 22 november, 15.30 tot ca. 19.00 uur
15.30 uur Ontvangst met koffie en thee, bezoek aan het Letterkundig Museum en de Verdieping van Nederland, piano-improvisaties door Yvo Verschoor: Terbrakiana
16.30 uur Korte voordrachten door Nelleke Noordervliet, Ewoud Sanders, Prof. Dr Willem Otterspeer, Krijn ter Braak, Prof. Mr Egbert Dommering, René van Stipriaan
Daarna tot 19.30 Borrel met piano-improvisaties door Yvo Verschoor
Locatie: Aula Letterkundig Museum / Koninklijke Bibliotheek
Adres: Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag

Stuur een email aan mennoterbraak@filmatelierdenhaag.nl om uw komst te bevestigen (graag aangeven of u met één/twee personen komt)

De website
Mennoterbraak.nl heeft het karakter van een tijdmachine: Ter Braak wordt getoond als een centrale figuur in het culturele leven van zijn tijd, het Interbellum. Een Kalendarium nodigt de bezoeker uit om kennis te nemen van wat zich in Nederland en de wereld afspeelde in het jaar of op de dag dat een tekst, een brief of een document tot stand kwam. Behalve het werk en de correspondentie zal men op mennoterbraak.nl ook literatuur over Ter Braak kunnen vinden, evenals editiegeschiedenissen, zakagenda's, fotomateriaal, manuscripten en afbeeldingen van bijzondere uitgaven.

Voor de website zijn alle boeken en artikelen van Menno ter Braak (1902-1940) gedigitaliseerd. Behalve de werken en de artikelen die eerder werden gepubliceerd in het Verzameld Werk, zijn nu ook alle artikelen die na eerste publicatie niet werden herdrukt in eerste druk op de site aanwezig. Ook de integrale correspondentie van Ter Braak (ca. 4000 brieven van en aan) wordt op de site gepubliceerd. Van alle brieven is er een doorzoekbare leestekst naast een scan van het origineel beschikbaar.

Doel van de makers van de site is om een publieksvriendelijke, rijk geïllustreerde bron van kennis over Ter Braak, zijn tijdgenoten en zijn tijd te creëren.

Mennoterbraak.nl, een initiatief van de Stichting Menno ter Braak, wordt geproduceerd in nauwe samenwerking met DBNL, de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren met medewerking van het Letterkundig Museum - Stichting Menno ter Braak - p/a Keizersgracht 802 III - 1017 ED Amsterdam - KvK no. 34240377Homepage: edpg.nl   E-mail: info@edpg.nl
© 2002-2014   E. du Perron Genootschap.  Laatste wijziging 13-03-2014.

ontwerp WAMdesign amsterdam